Satu tinjauan awal: Peranan 'Central Market' terhadap peniaga-peniaga kraftangan Melayu / Chong Yoon Ling - Chong , Yoon Ling (1987)
Kajian ini dibahagikan kepada 5 bab. Bab I mengenai tujuan, bidang dan kaedah kajian. Kesulitan kajian dan konsep juga dimasukkan ke dalam bab ini. Bab II adalah mengenai 'Central Market'. Pengkaji menulis bab ini berdasarkan sejarah 'Central Market', faktor-faktor yang menyebabkan pembaharuan dan 'Central Market' yang baru. Organisasi dan struktur pentadbiran 'Central Market' juga tidak ketinggalan. Kadar sewa bagi kedai dan kioks di 'Central Market' serta peraturan-peraturan juga terdapat dalam bab II ini. Bab IV pula adalah mengenai masalah-masalah peniaga kraftangan 'Central Market'. Masalah mereka dilihat dari aspek sosial, pengurusan dan ekonomi. Bab V adalah bab terakhir dan penutup untuk kerja projek ini. Dalam bab ini rumusan dan cadangan akan dibincangkan.