Creative storyteller for children / Melissa Martha Jimmy - Melissa Martha , Jimmy (2005)
Sistem yang ingin dibangunkan ialah berkaitan tentang "Creative Storyteller For Children" atau dalam bahasa Malaysia ialah "Kaedah Bercerita Secara Kreatif untuk Kanak-kanak". Sistem ini yang berkonsepkan multimedia interaktif bertujuan untuk membantu pengajaran dan pembelajaran melalui kaedah bercerita.Sistem ini yang dikhaskan untuk kanak-kanak berumur sekitar 3 hingga 6 Tahun memberi peluang untuk belajar selain menghiburkan mereka. Di antara perisian pembangunan yang bakal digunakan ialah Macromedia Flash MX 2004, Macromedia Director MX 2004, Adobe Photoshop 7.0, Microsoft Word, Sound Forge dan sebagainya. Cerita yang disediakan menyelitkan unsur-unsur teladan serta memupuk nilai-nilai murni dan ini sekaligus memudahkan tenaga pengajar yang terdiri daripada guru taska atau ibubapa untuk mendidik selain dari berhibur.Jalan cerita menarik, penggunaan bahasa yang mudah, rekabentuk animasi yang berwarna-warni dan memikat mampu memberi keseronokan kepada para pengguna . Sistem ini turut memudahkan penjaga dan tenaga pengajar dalam proses untuk menyediakan bahan mengajar dalam bentuk bercerita kepada kanak-kanak selain daripada untuk memberi pendedahan awal tentang teknologi komputer dan multimedia yang menarik dan menyeronokkan.