Aplikasi merekabentuk laman web "website designer application" / Nazlin Irham Ibrahim - Nazlin , Irham Ibrahim (2005)
Aplikasi Merekabentuk Laman Web ini merupakan sebuah laman web yang dibangunkan bagi tujuan kemudahan pengguna membangunkan laman web secara atas talian. Ianya aplikasi pembangunan web yang menarik dan mesra pengguna di samping memenuhi keperluan penggun masa kini dimana pengguna tidak perlu tahu bahasa pengaturcaraan unjtuk membangunkan laman web. Penggunan unsur multimedia dalam pemilihan web merupala suatu kelebihan bagi laman web ini. Dengan menggabungkan beberapa media seperti teks, imej dan animasi persembahan akan menjadi lebih berkesan dan menarik. Ianya terdiri daripada tiga modul utama iaitu Modul Halaman Utama, Modul Pengguna dan Modul Rekabentuk. Modul-modul ini dibina berdasarkan tahap capaian pengguna dimana setiap pengguna mempunyai had capaian tersendiri. Laman web ini dibangunkan berdasarkan teknologi penghasilan sistem atas talian yang menggunakan bahasa pengatucaraan seperti Active Server Page (ASP) dan menggunakan pengkalan data Microsoft Access 2003.Sistem ini diharapkan dapat memenuhi citarasa dan kehendak pengguna di samping mencapai hasrat dan objektif yang telah dihuraikan dalam bab yang seterusnya.