Sistem Pencarian Rumah / Major Maryo Mariot - Major Maryo, Mariot (2002)
Sistem Pencarian Rumah secara on-line adalah sistem yang membolehkan pengguna untuk mencari rumah atau mengiklankan rumah untuk disewa atau pun dijual. Bagi pencari rumah yang ingin mencari tempat tinggal, mereka boleh menggunakan enjin carian senarai yang dipaparkan berdasarkan penyusunan lokasi atau harga, samada untuk penyewaan atau penjualan dan nama negeri yang dikehendaki. Sistem ini memaparkan dua jenis paparan iaitu paparan senarai dan paparan maklumat tempat tinggal. Sistem ini juga menyenaraikan alamat tempat tinggal yang baru, dengan prosedur pendaftaran alamat tempat tinggal dan kemaskini maklumat pada paparan maklumat tempat tinggal. Akhir sekali, sistem pencarian rumah ini mempunyai proses untuk menghapuskan alamat tempat tinggal. Oleh itu, sistem yang akan dibangunkan ini diharap dapat memberikan banyak faedah dan kemudahan untuk penggunanya nanti.