Resource centre for disabled (laman web untuk golongan orang kurang upaya) / Norsuzida Shaari - Norsuzida, Shaari (2003)
Assalamulaikun Al-Hamdulillah, dengan limpah dan kurniaNya, maka dapatlah saya menyiapkan laporan laman web 'Web-Based Resource Centre for Disabled'(Laman Web Untuk Golongan Orang Kurang Upaya). Melalui kajian yan kami jalankan, banyak perkara yang perlu dilakukan dalam membangunkan laman web ini. Kami perlu berusaha keras dalam mencari Maklumat agar dapat membina satu laman web yang dinamik dan berinteraktif. Banyak usaha dan kami curahkan dalam membuat kajian ke atas sistem ini. Ia banyak menguji kesabaran kami. Apa yang perlu, kami perlu melakukan perubahan dan kelainan dalam menjadikan laman web ini sesuatu yang berlainan dengan laman web yang ada sebelum ini. Laman web sebelum ini mempunyai konsep yang sama antara satu sama lain. Perisian yang kami gunakan adalah Dreamweaver MX, yang mana ia merupakan satu produk macromedia yang banyak menyokong pelbagai platform. Malah ia dapat diakses dengan baik sama melalui Internet Explorer ataupun Netscape Navigator. Pengkalan data yang kami gunakan pula adalah Microsoft Access. Apa yang saya harapkan disini, semoga laman web yang kami bangunkan ini akan berjaya dan dapat membantu masyarakat lain dan golongan orang kurang upaya khususnya.