Laman Web Hamil.com / Norhafizah Idris - Norhafizah, Idris (2003)
Laman web Hamil.Com ini adalah berdasarkan gabungan idea dari e-health, iaitu penyebaran maklumat kesiharan melalui teknologi lnternat. Memandangkan semakin ramai pengguna bertukar ke Internet untuk mendapatkan maklumat kesihatan, Hamil.Com berusaha menggunakan Internet sebagai medium untuk mempromosikan kesedaran betapa pentingnya mengetahui apa yang berlaku sebelum, semasa dan selepas kehamilan terutamanya di kalangan wanita di Malaysia. Cabaran utama projek ini ialah untuk membangunkan sistem ini secara atas talian (online) yang dapat memberi maklumat pendidikan kesihatan serta membangunkannya supaya ia lebih menarik daripada laman web sedia ada di Internet. Maka Hamil.Com akan mengintegrasikan kekuatan laman web sedia ada dan memasukkan elemen-elemen atau ciri-ciri lain yang akan menambahkan nilai kepada laman web ini. Kekuatan utama sistem ini bergantung kepada interaktiviti dimana ciri-ciri seperti 'carian nama bayi', pengiraan tarikh kelahiran', 'perkembangan fetus bulan ke bulan dalam bentuk animasi', 'video senaman ketika hamil dan penerangan tentang topik-topik berkaitan kehamilan besertakan imej yang memudahkan kefahaman. Hamil.Com menggunakan elemen multimedia untuk membangun sistem atas talian, yang menyeronokkan dimana ianya nanti akan menarik minat pengguna untuk melayari laman web ini.