Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Johor sebagai sebuah agensi pembangunan negeri / Noraini Mohd Zain - Noraini , Mohd Zain (1985)

(untitled)
Kajian ini menekankan tentang peranan pembangunan yang dimainkan oleh Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Johor (PKENJ) bagi tujuan pembangunan negeri johor. Matlamat serta pendekatan pembangunan PKENJ adalah selaras dengan matlamat dan pendekatan negara iaitu melalui strategi yang terkandung dalam DEB yang mendukung 2 cita-cita iaitu: