Sistem informasi tajaan pengajian (SITP) untuk kegunaan hal-ehwal pelajar UM / Zainul Azhar Zainal Abidin - Zainul Azhar, Zainal Abidin (2002)
Pandangan Pertama SITP, Sistem Informasi Tajaan Pengajian (SITP) adalah sebuah sistem atas talian yang akan dibangunkan untuk Bahagian Hal-Ehwal Pelajar Universiti Malaya. Sistem in akan; • merapatkan jurang komunikasi antara HEP dengan para pelajar • menjadi sumber pencarian maklumat berkaitan dengan penajaan pengajian • memudahkan segala urusan pelajar berkaitan dengan penajaan pengajian • memudahkan urusan Sahagian Hai-Ehwal Pelajar disamping menghasilkan operasian lebih efektif Laporan ini akan memberi pengenalan kepada projek pembangunan sistem ini dari aspek • penyelidikan • analisa • rekabentuk Sistem ini akan dibangunkan oleh tiga pelajar tahun akhir FSKTM jurusan Kejuruteran Perisian sebagai projek tesis (WXES3181) tahun akhir mereka. Tujuan kursus tesis ini adalah untuk menguji kemahiran analisa dan rekabentuk bagi sesuatu projek pembangunan perisian. Dokumen ini akan memfokus kepada; • 2 modul pengguna SITP iaitu Penasihat Tajaan dan Kalkulator Selanjawan • 2 modul pentadbir SITP iaitu Maklumat Penaja dan Maklumat Tajaan