E-Pelancongan / Puveneswari Subramaniam - Puveneswari, Subramaniam (2003)
E-Pelancongan Malaysia adalah satu sistem yang menawarkan perkhidmatan pelancongan kepada para pengguna khususnya pelancong. Ia adalah satu laman web yang mengandungi komponen pelancongan. Tujuan sistem ini dibina ialah untuk mempromosi Malaysia sebagai satu destinasi percutian untuk melancong di rantau ini. Ini kerana sektor pelancongan merupakan salah satu penyumbang yang terbesar kepada ekonomi negara. Jadi, sistem ini tertumpu kepada pelancongan Malaysia dan penumpuan diberi kepada Melaka iaitu Bandar Raya Bersejarah. Beberapa tempat menarik dipaparkan pada sistem ini. Antaranya ialah bangunan Stadhuys, A Famosa, Gereja St- Paul, Perigi Hang Li Po dan Mini Malaysia. Tempat-tempat tersebut akan ditujukan kepada pengguna melalui animasi. Dengan ini, diharap melalui sistem ini, para pengguna iaitu pelancong dapat gambaran mengenai Malaysia dan merancang percutian dengan melancong negara ini khusunya Melaka.