Pembelajaran berasaskan web bagi mata pelajaran Sains Tingkatan 1 / Diana Abdul Mutalib - Diana , Abdul Mutalib (2004)
Projek ilmiah tahap akhir 2: WXES3182 merupakan kursus wajib bagi pelajar dari FSKTM. Projek ilmiah tahap akhir adalah suatu latihan akademik di dalam penyelidikan, rekabentuk, pembangunan dan komunikasi yang melibatkan prinsip-prinsip sains computer. Kandungan WXES3182 adalah laporan penuh bagi projek yang dibangunkan yang terdiri daripada tinjauan literasi, perancangan, rekabentuk, pembangunan, pengurusan dan pengujian sistem serta perbincangan. Projek yang dijalankan ialah “Pembelajaran berasaskan web bagi mata pelajaran Sains Tingkatan 1” di bawah tajuk Web-based learning for secondary school children di mana projek ini ialah satu pembelajaran berasaskan web yang menggunakan ciri-ciri multimedia bagi menghasilkan Susana pembelajaran yang lebih menarik dan berkesan. Sasaran pengguna ialah pelajar tingkatan 1. Mata pelajaran yang difokuskan adalah Sains KBSM. Sistem ini akan menggunakan Bahasa Inggeris sebagai Bahasa pengantar.