Online latihan dan sistem pembangunan kemahiran (Online trainig and skill development system) / Ng Hou Hong - Ng , Hou Hong (2004)
Berdasarkan latihan laman web dan pembangunan sistem kemahiran (Online training and system skill development) adalah cadangan bagi Pen Apparel Sdn. Bhd. Terutamanya di Jabatan Latihan (Training Department). Pada masa kini, praktikal bagi Jabatan Latihan menyimpan rekod data latihan adalah secara manual mencatat atau sistem rekod. Temuduga pemerhatian daqn penyelidikan rekod telah dijalankan untuk mengumpul maklumat dari jabatan itu. Oleh yang demikian, projek itu menitik beratkan sistem simpanan rekod dalam jabatan latihan dan mencadangkan untuk memajukan sistem database elektronik untuk menggantikan sistem simpanan rekod manual yang terkini dalam jabatan. Ini akan menjimatkan banyak masa dan usaha pelatih dan seterusnya meningkatkan kecekapan kerja pelatih. Di samping itu, satu sistem sokongan cadangan diperkenalkan untuk menambahkannya ke dalam latihan online dan sistem kemajuan kemahiran. Penggunaan sistem itu mengurangkan masa yang digunakan untuk latihan sekiranya tugas operasi yang sesuai untuk pelatih dan dapat menyediakan latihan tugas operasi kedua yang berasaskan computer untuk pekerja dilatih semula. Sistem sokongan cadangan yang sedemikian tepat dapat menjimatkan perbelanjaan yang tidak perlu. Tambahan pula, sistem keputusan itu akan membenarkan pelatih dari pelbagai anak syarikat untuk berkomunikasi serta berkongsi pendapat dan idea pada tugas operasi kedua yang dicadangkan dan seterusnya menyediakan satu latihan yang lebih baik untuk pelatih. Laman web latihan yang interaktif ini akan dibina dengan bantuan alat pembangunan laman web iaitu Macromedia Dreamweaver dan Director 6.0 Skrip Active Server Pages pula akan digunakan sebagai Bahasa pengaturcaraan sebelah pelayan. Manakala Macromedia Flash MX serta Abode Photoshop untuk menghasilkan anatara muka.