Laman web e-Dagang sistem tempahan dalam talian (STDT) / Wan Amirah Wan Abdul Majid - Wan Amirah, Wan Abdul Majid (2001)
Sistem Tempahan Dalam Talian (STDT) ialah sebuah sistem berasaskan web yang dibangunkan dengan objektif untuk melaksaakan keperluan pembelian produk dalam talian melalui internet. Objektif sistem adalah untuk membolehkan pengguna yang melayari internet membuat tempahan produk pada satu masa supaya ianya ringkas dan mudah serta tidak perlu menggunakan banyak boring. Aplikasi-aplikasi yang dapat dilakukan oleh sistem ini ialah menerima tempahan daripada pengguna, menghapuskan atau menambah produk dan memaparkan jumlah harga kesemua tempahan yang dibuat. Sistem yang akan dibangunkan ini menggunakan Active Server Pages, Visual InterDev 6.0, Internet Explorer 4.0, Personal Web Server dan Microsoft Access 2000 pada platform Windows 98. Dibangunkan dengan tujuan untuk memindahkan sistem maklumat pangkalan data berasaskan clinet/server kepada sistem maklumat pangkalan data berasaskan web adalah diharapkan sistem ini akan menjadi satu keperluan kepada para peniaga untuk menjalankan perniagaan secara e-Dagang pada masa hadapan.