Idul: Hari-hari kebesaran Islam / Ida Adyani Hamzah - Ida Adyani , Hamzah (2006)
Pakej pembelajaran mengenai hari-hari kebesaran di dalam Islam (Idul) adalah projek latihan ilmiah tahap akhir I. Ia merupakan kursus yang wajib diambil oleh pelajar Fakulti Sains Komputer & Teknologi Maklumat, Universiti Malaya. Proses pembangunan ‘Idul terdiri daripada dua tahap iaitu tahap awal dan tahap akhir. Tahap awal meliputi kajian literasi, analisis dan reka bentuk sistem. Tahap akhir meliputi pelaksanaan/pengkodan, pengujian dan penyelenggaraan serta penilaian dan dokumentasi sistem. ‘Idul dibangunakan menggunakaan metodologi prototaip yang diserapkan dengan konsep-konsep Interaksi Insani-komputer (IIK). Ciri-ciri yang bakal dibangunkan ini diharap dapat memberi manfaat kepada semua dan menjadi salah satu daripada alat bantu mengajar yang berkesan.