Pakej algebra bergrafik / Mohd Shafirul Mohd Sharif - Mohd Shafirul, Mohd Sharif (2003)
Laporan ini secara amnya menceritakan tentang proses pembangunan untuk pakej Algebra bergrafik. Laporan ini akan menceritakan tentang pengenalan terhadap sistem ini yang mana ia mengandungi definasi untuk sistem dan juga objektif projek. Selain itu turut diterangkan skop projek, batasan projek dan juga jangkaan projek. Kemudian laporan ini akan mendedahkan tentang kajian yang dilakukan untuk memahami dengan lebih mendalam perkara-perkara yang berkaitan dengan projek ini dan juga kaedah perlaksanaan yang ada. Kemudian, akan diceritakan pula tentang kajian yang turut dijalankan untuk mengetahui keperluan sistem kaedah perlaksanaan projek dan juga keperluan untuk projek ini. Ini untuk memastikan projek ini dibangunkan berada didalam skop projek dan memenuhi objektifnya. Akhir sekali laporan ini akan menceritakan tentang reka bentuk sistem yang hendak dibangunkan dan juga perjalanan sistem tersebut.