Pengenalan kepada PC / Muhammad Hadafi Ahmad Zaki - Muhammad Hadafi, Ahmad Zaki (2002)
Projek Latihan llmiah Tahap Akhir I dan II banyak memberi pengajaran dalam selok belok pembangunan sebuah sistem. Projek ini bertujuan membantu pengguna (ditujukan kepada pelajar) dalam memahami teknologi digital terutamanya bermula dari PC atau komputer. Dengan laungan kerajaan untuk melahirkan rakyat celik IT, adalah wajar juga projek ini dilasanakan kerana pengetahuan asas mengenai PC sekurang-kurangnya adalah satu permulaan yang baik. Dalam membangunkan sistem ini, pembangun sistem harus mempunyai atau membuat penyelidikan dalam menghasilkan satu sistem yang berkesan. Amat jelas kekurangan sistem itu jika tiada penyelidikan dilakukan. Namun penyelidikan tersebut juga harus mempunyai hasil yang baik juga bagi menghasilkan sistem yang berkesan.