Diari keluarga / Kintan Azura Mohamed Yusuff - Kintan Azura , Mohamed Yusuff (2003)
Diari Keluarga yang dibangunkan ini sesuai untuk kegunaan seluruh ahli keluarga, kerana ia direkabentuk agar menepati keperluan seluruh bahagian kediaman dan dibahagikan mengikut keperluan setiap ahli. Perisian ini dibangunkan dengan menggunakan Visual Basic. Ia juga direka dengan kelebihannya yang mesra-pengguna dan mudah digunakan oleh setiap individu meksipun tedapat dikalangan mereka yang tidak mahir didalam penggunaan komputer. Beberapa spesifikasi dibuat seperti penggunaan kata laluan bagi kegunaan mereka yang memerlukannya seperti ketua keluarga iaitu bapa kerana terdapat catatan-catatan yang agak sulit dan tidak sesuai untuk pengetahuan ahli keluarga lain. Dengan adanya tapisan sebegini sistem perisian ini akan menjadi lebih berkesan dan menarik. Dengan adanya Diari Keluarga ini, banyak masalah pengurusan yang dapat diatasi oleh penggunanya. Masalah kelewatan, terlupa atau pertindihan aktiviti dapat dikurangkan. Rutin hidup keluarga yang menggunakn perisian ini akan berubah kerana terdapatnya alat bantuan untuk kegunaan harian mereka. Adalah amat diharapkan agar Diari Keluarga ini dapat memberi manfaat kepada semua penggunanya dan semoga ia dapat digunakan dengan meluas tanpa kos yang tinggi.