Sistem firma guaman (Syariah) / Nor Rahim Marhusain - Nor Rahim , Marhusain (2004)
Dalam mengejar kemajuan teknologu masa kini, banyak bidang di negaras ini telah mengambil langkah untuk menggunakan teknologi maklumat sebagai salah satu cara untuk membantu dalam memajukan lagi bidang yang diceburi. Walaubagaimanapun, firma-firma guaman syariah yang terdapat di negara ini masih lagi menggunakan sistem yang lama. Sejajar dengan pembangunan negara ini, sistem firma guaman ini dibangunkan untuk membantu firma-firma guaman ini yang mana sistem ini adalah suatu sistem yang berasakan web. Sisten ini adalah untuk menggantikan sistem lama yang masih lagi diguna pakai sehingga hari ini. Sistem ini dapat membantu firma dalam memantau perkembangan kes yang diuruskan oleh firma dan bagi pihak client pula, sistem ini dapat membantu mereka menghubungi firma jika terdapat sebarang masalah yang dihadapi.