Tutorial atas talian (OTL) / Ahmed Faizzuddin Mohd Imam - Ahmed Faizzuddin, Mohd Imam (2003)
Bagi memenuhi keperluan Projek llmiah Tahap Akhir 1 dan 2 saya telah memilih Tutorial Atas Talian (OLT) FSKTM UM sebagai tajuk bagi projck tersebut. Saya telah mula menyiapkan projek ini dari 4 Mac 2003 hingga 20 Ogos 2003, 16 minggu secara keseluruhannya Sepanjang tempoh itu, laporan menyeluruh berkaitan dengan sistem OLT telah dihasilkan untuk dihantar kepada pensyarah dalam masa beberapa minggu. Laporan ini akan menerangkan latar belakang dan fungsi sistem yang akan dibina bersama metodologi yang digunakan. Projek ini dapat menghubungkan tiga komponen atau modul yang utama yang bertindak sebagai pihak yang dapat menentukan proses penyelenggaran sistem yang efisyen. Pentadbir sistem ini adalah pihak yang paling penting kerana ia memegang keseluruhan sistem dan menjadi tanggungjawabnya untuk mengemaskini maklumat sekiranya diminta oleh pihak pentadbiran FSKTM. Akhir sekali laporan berkaitan dengan sistem ini dapat meningkatan pengetahuan dan pengalaman yang pastinya berguna di dalam persekitaran pembangunan yang melibatkan teknologi komputer serta persekitaraan pengaturcaraan.