Pakej pekebun sambilan / Rozita Rostani - Rozita , Rostani (2001)
Pakej pekebun sambilan ini merupakan pakej bantuan yang dibangunkan bertujuan untuk membantu pengguna khususnya golongan pekebun dalam pencarian maklumat tentang cara penanaman pokok, pemilihan jenis tanah dan pembajaan pokok. Pakej ini ini menyediakan cara penanaman secara tradisional dan moden. Pengguna juga diberi pilihan jenis tanaman yang terdiri daripada sayuran, buahan dan bungaan. Pakej ini lebih menumpukan kepada mereka yang menjadikan berkebun ini hanya sebagai satu hobi dan bukannya kerja sepenuh masa. Golongan surirumahtangga menjadi sasaran utama pengguna pakej ini. Pakej ini adalah berkonsepkan multimedia bagi menarik minat dan melatih pengguna untuk menggunakan kemudahan teknologi maklumat dalam pencarian maklumat. Macromedia Director 7.0 merupakan perisian utama yang akan digunakan dalam pembangunan pakej pekebun sambilan ini. Macromedia Director 7.0 merupakan perisian yang menampilkan konsep multimedia yang menarik, interaktif dan cukup pintar dalam memberi manfaat dan bimbingan kepada pengguna. Kriteria penting yang dipertimbangkan semasa pemilihan perisian ini adalah ia membenarkan kemasukan teks, audio, grafik dan animasi disamping penulsian skrip yang disediakan dalam perisian adalah mudah.