Sistem aduan kerosakan komputer FSKTM / Mohd Saud Ayutollah Abdul Manan - Mohd Saud Ayutollah, Abdul Manan (2002)
Dalam menghadapi cabaran era sains dan teknologi pada alaf ini, teknologi maklumat menjadi tunjang utama dalam informasi terhadap setiap golongan masyarakat. Dengan berkembangnya teknologi maklumat di negara ini, seharusnya pihak yang bertanggungjawab mengambil inisiatif untuk meningkatkan lagi tahap celik IT dikalangan masyarakat. Bagi merealisasikan harapan tersebut, pendekatan yang terbaik diperlukan dan seharusnya dilakukan bermula dari sekarang. Justeru itu, sebagai menyahut saranan dalarn pembangunan teknologi maklurnat ini, Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat yang menjadi salah sebuah pusat penghasilan golongan yang mahir dengan teknologi perkomputeran semestinya mcnerima cabaran tersebut dengan menggunakan semaksimum yang mungkin teknologi maklumnt di dalam segala urusnn pentadbirannya. Keperluan di dalam aktiviti harian untuk mencari kepuasan yang optimum telah membawa kepada pembangunan "Sistem Aduan Kerosakan Komputer FSKTM" melalui Projek Latihan Ilmiah Tahap Akhir II ini. Sistem yang cuba dibangunkan ini diharap dapat membantu mengumngkan segalu kclemahnn yang terdapat di dalam sistem aduan secara manual selama ini. Semoga ianya dapat dimanfaatkan sepenuhnya dan menjadi perintis dalam membangunkan pelbagai aplikasi yang lain.