Pakej pembelajaran perhubungan entiti (E-R Learning Package) / Devit Raj Arokiasamy - Devit Raj , Arokiasamy (2003)
Perkembangan teknologi dan industri komputer menjadi semakin pesat dan menjadi medan utama untuk setiap pihak bersaing. Penyediaan aspek mudah dan pantas menjadi pilihan utama dalam menghasilkan kerja yang terbaik. Perkembangan yang positif ini membantu meningkatkan mutu dalam sesuatu bidang tertentu termasuklah dalam bidang pendidikan. Sistem Pakej Pembelajaran yang akan dibanggunkan ini bertujuan untuk membantu pelajar dalam pempelajari matapelajaran perhubungan entiti. Sistem ini direkabentuk agar dapat memenuhi keperluan pelajar dalam mempelajari sesuatu matapelajaran. Penyediaan suatu sistem sebegini sememangnya dapat menghasilknn pelajar yang lebih celik dan mengatasi masalah daripada pembelajaran manual. Penyediaan nota dan soalan yang lebih interaktif dan sistematik dapat meningkatkan lagi minat pelajar untuk belajar. Sistem ini juga mempunyai bahaginn pentadbir yang dilindungi oleh katalaluan bagi tujuan keselamatan. Sistem Pakej Pembelajaran ini juga dapat membantu pentadbir (tutor/pensyarah) mengikuti perkembangan pelajar yang menggunakan sistem ini untuk tujuan pembelajaran. Pakej Pembelajaran ini direkabentuk dengnn menggunakan model pembangunan berjenis "waterfall model with prototyping". Kelebihnn menggunakan model ini adalah ianya dapat memenuhi keperluan sistem yang dikehendaki. Pakej Pembelajaran ER merupakan satu laman web multimedia yang interaktif dimana pelbagai tool digunakan bagi menghasilkannya seperti Macromedia Flash MX, Macromedia Dreamweaver MX, Adobe Photoshop, ASP, HTML dan VBScript sebagai bahasa pengaturcara yang diguna. Microsoft Access 2000 digunakan sebagai database bagi menyimpan maklumat.