Anatomi tubuh manusia berasaskan web / Ahmed Izal Hamdy - Ahmed Izal , Hamdy (2003)
Laporan ini adalah berkenaan dengan pembangunan laman web sistem anatomi tubuh manusia. Sesuatu sistem baru yang hendak dibangunkan perlulah melalui peringkat-peringkat seperti penyelidikan dan pembangunan. Sebelum dan setelah sistem ini sempurna dibangunkan, ianya telah melalui beberapa peringkat penyelidikan dan pembangunan, dan ini dapat ditunjukan atau diterangkan dengan lebih jelas dengan membahagikan penerangan-penerangan yang berkaitan kepada beberapa bahagian iaitu Pengenalan, Kajian Literasi, Metodologi, Analisis Sistem, Rekabentuk Sistem, Perlaksanaan, Pengujian, Penyelengaraan dan akhir sekali Penilaian. Laman web anatomi tubuh manusia telah dibangunkan dengan tujuan untuk memberikan banyak kebaikkan kepada para pengguna sasaran. Antara kelebihannya ialah ianya laman web berlatarbelakangkan anatomi tubuh manusia yang pertama menggunakan Bahasa Melayu sepenuhnya skop yang disampaikan adalah menyeluruh dan para pengguna boleh mendapatkan maklumat iaitu masalah kesihatan yang berkaitan dengan tubuh manusia. Maklumat-maklumat yang lebih mendalam mengenai sistem ini boleh diperoleh dengan membuat pembacaan yang terperinci terhadap laporan ini.