Sistem maklumat latihan industri / Nor Edelina Mazlin Idrus - Nor Edelina, Mazlin Idrus (2002)
SMLI merupakan satu sistem capaian segala maklumat mengenai Latihan Industri dari capaian borang-borang untuk diisi kepada pangkalan data para pelajar y ng mengikuti Latihan Industri untuk setiap sesi. Dengan adanya sistem ini, dapat memudahkan pihak pentadbir yang menguruskan program Latihan Industri kerana setiap penghantaran data dan pemprosesan data dapat dilakukan didalam sistem ini. SML1 mempunyai kelebihan dan kepentingannya yang tersendiri. Antaranya sistem ini membekalkan maklumat mengenai program Latihan Industri yang diadakan. Selain itu ciri-ciri keselamatan juga ditekankan di dalam sistem ini. Dengan ciri keselamatan ini setiap data yang dihantar ke dalam pangkalan data terdiri daripada data yang sah dan daripada pengguna yang sah sahaja. Terdapat 3 kategori pengguna yang boleh mencapai sistem ini iaitu pelajar, pentadbir dan penyelia. Pentadbir bertanggungjawab terhadap kemasukkan rekod-rekod, SMLI dibangunkan dengan perisian Visual Interdev, Active Server Pages(ASP), Image Composer dan Java Script. Dengan adanya sistem ini, segala proses dan maklumat dapat dimasukkan, dikemaskinikan dan dipaparkan dengan lebih efisyen, menjimatkan masa sekaligus menjimatkan kos.