Ulasan buku / Book review - Mohamad Zulfazdlee Abul Hassan Ashari, (Institut Islam Hadhari Universiti Kebangsaan Malaysia, 2010)
Buku ini merupakan antara karya yang boleh dikategorikan sebagai ‘reaksi’ kepada pengisytiharan prinsip Islam Hadhari yang telah diperkenalkan oleh mantan Perdana Menteri Malaysia, Tun Abdullah Ahmad Badawi (Dato’ Seri ketika itu) pada tahun 2004. Buku ini telah ditulis oleh Datuk Abdul Manaf Haji Ahmad, bekas Timbalan Yang Di-Pertua Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia dan dihadiahkan kepada saya 24 Mac 2007 ketika bertemu beliau di pejabat YADIM untuk membincangkan tentang kerjasama menganjurkan sebuah seminar berkaitan sejarah dan tamadun Islam.