Profesyen perancangan bandar peranan dan prospek pegawai perancang / Mohd. Samsudin Mohamed - Mohamed, Mohd. Samsudin (Faculty of Architechture, Planning & Surveying, 1984)
Perancang bandar merupakan Balah satu bidang kerjaya di Malaysia. Dari dulu lagi para perancang telah memainkan peranan dalam membantu membangunkan negara.