Laporan Tahunan 2024 Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Cawangan Perak - UiTM Perak, Perpustakaan Tun Abdul Razak (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2024)
Laporan Tahunan Perpustakaan Tun Abdul Razak (PTAR) UiTM Cawangan Perak 2024 mengetengahkan pencapaian, perkembangan, dan strategi perpustakaan dalam menyokong pembelajaran, penyelidikan, dan pembangunan komuniti ilmu di universiti. Tumpuan utama termasuk inisiatif perancangan strategik, pembangunan sumber manusia, peningkatan perkhidmatan digital, dan pemeliharaan arkib institusi.PTAR UiTM Perak telah berjaya menganjurkan pelbagai program inovatif seperti bengkel literasi maklumat, kempenm pembacaan, dan kolaborasi dengan komuniti luar. Pendigitalan koleksi dan penggunaan platform digital seperti MyKM memperkukuhkan lagi akses kepada maklumat, manakala pembangunan sumber rujukan tempatan terus dipergiat. Selain itu, laporan ini menampilkan usaha perpustakaan dalam menyokong penyelidikan melalui pengurusan repositori digital dan integrasi bahan intelektual ke dalam repositori nasional. Dengan komitmen terhadap kecemerlangan dan inovasi, PTAR UiTM Perak terus memainkan peranan penting dalam memperkasakan budaya membaca dan ilmu di kalangan warga universiti dan masyarakat sekitar.