Laporan Tahunan 2024 Perpustakaan Tengku Anis, UiTM Cawangan Kelantan - Hussin @ Hussein, Alina (Perpustakaan Tengku Anis (PTA), 2024)
Laporan Tahunan Perpustakaan Tengku Anis (PTA) UiTM Cawangan Kelantan 2024 menggariskan pencapaian, inisiatif, dan transformasi strategik yang dicapai sepanjang tahun. Fokus laporan ini meliputi aspek pembangunan sumber manusia, kecemerlangan kualiti, inovasi, pengurusan kewangan, pendigitalan dan rekod arkib. PTA teleah menganjurkan pelbagai program inklusif seperti bengkel literasi maklumat, kempen membaca dan kerjasama dengan institusi pendidikan luar. Pendidgitalan perpustakaan turut diperkukuh dengan peningkatan muat naik bahan digital dan penyediaan teknologi terkini. Laporan ini juga mencatatkan statistik pengguna perpustakaan, pencapaian latihan staf, dan sumbangan perpustakaan kepada masyarakat universiti. Melalui usaha kolaborasi dan inovasi berterusan, PTA bertekad untuk kekal sebagai pusat kecemerlangan maklumat yang relevan dan dinamik, menyokong aspirasi UiTM sebagai institusi pendidikan tinggi yang unggul.