Laporan Tahunan 2024 Perpustakaan Sultan Badlishah, UiTM Cawangan Kedah - Khasim, Azizah (Perpustakaan Sultan Badlishah (PSB), 2024)
Laporan Tahunan 2024 Perpustakaan Sultan Badlishah, UiTM Cawangan Kedah, merangkumi pencapaian dan inisiatif strategik dalam memperkasakan peranan perpustakaan sebagai pusat sumber ilmu. Fokus utama termasuk pengayaan koleksi ilmiah, pendigitalan bahan rujukan, dan peningkatan akses perkhidmatan perpustakaan untuk menyokong pengajaran, pembelajaran, dan penyelidikan. Pelbagai program kolaborasi dan aktiviti komuniti telah dianjurkan bagi memupuk budaya ilmu dan meningkatkan hubungan dengan masyarakat setempat. Usaha pembangunan staf, pemantapan infrastruktur teknologi, dan pengurusan rekod turut diketengahkan sebagai langkah inovasi untuk memperkukuh perkhidmatan perpustakaan. Laporan ini menjadi panduan penting bagi menyokong keberhasilan visi dan misi UiTM pada masa hadapan.