Kawalan ke atas ikhtisas dalam pengurusan dan perkhidmatan harta tanah di Malaysia / Norzainin Umar - Umar, Norzainin (Faculty of Architecture, Planning & Surveying, 1985)
Ikhtisas-ikhtisas yang terlibat dalam pengurusan dan perkidmatan harta tanah ini mempunyai peranan yang besar dalam kewangan negara Malaysia. Kajian antaranya bertujuan untuk memperbincangkan samada terdapat kawalan ke atas ikhtisas-ikhtisas yang terlibat dalam pengurusan dan perkidmatan harta tanah, memperbincangkan berkenaan dengan kawalan yang diperkenalkan serta perkembangan semasa, samada kawalan kawalan ke atas ikhtisas yang ada sekarang ini mencukupi ataupun tidak, serta perbincangan mengenai sejauh mana akta Penilai dan Pentaksir ini dapat mengawal ikhtisas-ikhtisas yang terlibat dalam pengurusan dan perkhidmatan harta tanah.