Kajian keperluan dan kepentingan rekreasi di seberang Kuantan / Norul Faida Mohd Piah - Mohd Piah, Norul Faida (Faculty of Architecture, Planning & Surveying, 1995)
Kajian ini adalah merupakan satu kajian yang mengkaji keperluan dan kepentingan rekreasi di Seberang Kuantan berdasarkan perkembangan Seberang Kuantan kini dan akan datang. Rekreasi merupakan satu keperluan bagi setiap individu ataupun masyarakat ini dapat dibuktikan dengan terdapatnya banyak tempat-tempat rekreasi yang disediakan. Dengan adanya keperluan dan kemudahan rekreasi dapat menaikan taraf sosial, memenuhi keperluan penduduk tempatan dan juga akan membentuk satu imej baru bagi Seberang Kuantan disamping menarik orang ramai untuk mengunjugi kawasan rekreasi ini.