Kajian tapak-tapak arkeologi di Malaysia dan kepentingannya dari sudut pelancongan, tumpuan khas kepada tapak arkeologi Pulau Kelumpang, Perak Darul Ridzuan / Suzlyna Abd. Latib - Abd. Latib, Suzlyna (Faculty of Architechture , Planning & Surveying, 1993)
Pulangan ekonomi yang lumayan daripada hasil industri pelancongan memang diketahui umum dan banyak negara sudah pun menerima pulangan ini. Justeru itu industri pelancongan di Malaysia telah diberi perhatian yang besar kerana ianya telah memberi banyak sumbangan kepada pembangunan negara.