Penglibatan Bumiputera di dalam penyediaan kemudahan penginapan pelancong / Rohaya Mohamad Yuneh and Wan Zulredah Wan Awang - Mohamad Yuneh, Rohaya; Wan Awang, Wan Zulredah (Faculty of Architecture, Planning & Surveying, 1991)
Kajian ini adalah satu kajian 'explanatory' yang mana ia adalah satu kaedah menjelaskan atau menerangkan bagaimana kajian ini dilakukan selaras dengan matlamat kajian. lanya bertujuan untuk menggalakkan penglibatan Bumiputera di dalam penyediaan kemudahan penginapan pelancong yang bertaraf murah.