Rencana tesis - perbincangan pelan induk dan rekabentuk teater pelajar akademi seni Malaysia / Kharul Amali Daharun - Daharun, Kharul Amali (Faculty of Architechture , Planning & Surveying, 1982)
Kesedaran mencari 'akar' keturunan sudah lama di mulakan di negara Dunia Ketiga. Afrika sedang mencari semula asal usul mereka demi memblna pegangan hldup yang leblh stabil. Mereka tidak mahu di hanyutkan oleh arus kemodenan tanpa pendirian sendiri. Mereka mula sedar tidak semua yang baharu itu baik dan tidak semua yang lama itu buruk.