Kajian keberkesanan nisbah plot di dalam mengawal pembangunan / Hishhram Hussain - Hussain, Hishhram (Faculty of Architechture , Planning & Surveying, 1996)
Kawalan nisbah plot merupakan salah satu' aspek kawalan pembangunan yang penting.Kaedah ini dapat menentukan potensi. Pembangunan di sesuatu tapak melalui kawalan jumlah ruang-lantai yang boleh dibangunkan