Kajiselidik mengenai pandangan dan penerimaan masyarakat setempat terhadap pasar besar di Taman Tun Dr Ismail / Ariffin Yahya ... [et al.] - Yahya, Ariffin; Daud, Lokman; Sharif, Mohamad Suhaimi; Ali, Mohd Anshun; Hashim, Norhasni; Syed Abd Kadir, Syed Hassan (Faculty of Business Management, 1987)
Kajiselidik dianggap berfaedah sebagai alat untuk membantu pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpior dan Perbadanan Pembangunan Bandar (UDA) di dalam membuat penilaian sama ada Pasar Besar yang di bina di Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur, mendapat sambutan yang menggalakkan atau kurang mendapat sambutan dari para:pen- . gunjung. Oleh itu kajiselidik ini telah dibentuk secara khusus bagi memperolehi maklumat-maklumat yang berguna mengenai pandangan pengguna ke atas perkhidmatan Pasar Besar di Taman Tun Dr Ismail serta kriteria-kriteria utama yang boleh mendorong para panbeli atau pengguna berkunjung ke pasar ini. Dari maklumat-maklumat yang diperolehi diharapkan ianya dapat digunakan dan dijadikan sebagai panduan kepada pihak Dewan Bandaraya dan UDA untuk merancang strategi-strategi baru dalam usaha menggalakkan para penggima berkunjung ke Pasar Besar. Akhir sekali, kajiselidik ini juga diharapkan dapat dijadikan bahan rujukan kepada semua pihak yang berkepentingan dan manpunyai kaitan terhadap kajiselidik-kajiselidik lain yang akan mereka lakukan.