Teks ucapan sempena Majlis Sambutan Bulan Kemerdekaan ke-53 / Dato’ Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar - Abu Bakar, Sahol Hamid (YBhg. Dato’ Profesor Ir Dr) (Universiti Teknologi MARA, 2010)
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh, salam sejahtera dan salam 1 UiTM. UiTM sentiasa di hati ku... Alhamdulillah. Saya bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnia dan keizinan-Nya dapat kita bersama dalam Majlis Pelancaran Sambutan Bulan Kemerdekaan ke-53, peringkat UiTM, pada petang ini.