Amanat Naib Canselor UiTM : Dewan Agong Tuanku Canselor 2011 : 10 Februari 2011 / Dato' Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar - Abu Bakar, Sahol Hamid (YBhg. Dato’ Profesor Ir Dr) (Jabatan Komunikasi Korporat (UiTM), 2011)
Dengan penuh takzim dan rendah hati, saya melafazkan kesyukuran, dan puji-pujian ke hazrat Allah Azza wa Jalla atas segala kurnia dan rahmat-Nya, memberi kelapangan waktu, ruang, serta kesihatan, untuk kita sama-sama berhimpun di dewan yang indah ini, sempena Majlis Penyampaian Amanat Tahun Baru saya, sebagai Naib Canselor UiTM, bagi tahun ini, tahun 2011.