Penempatan kaum Mendailing di Perak Selatan (Chikus): hubungan diantara kehidupan sosial, senibena dan perancangannya / Tajul Edrus Nordin - Nordin, Tajul Edrus (1984)
Kajiselidik ini dibuat sebagai suatu proses pembelajaran dalam pengkhususan matapelajaran sejarah senibena. la merupakan cuatu kajian ilmiah yang mengambil masa selama enam bulan.