Laporan Tahunan 2024 Perpustakaan Cendekiawan, UiTM Cawangan Terengganu - UiTM Terengganu, Perpustakaan Cendekiawan (Perpustakaan Cendekiawan, 2024)
Laporan tahunan 2024 Perpustakaan UiTM Cawangan Terengganu merangkumi pelbagai pencapaian, inisiatif strategik, dan aktiviti yang dilaksanakan sepanjang tahun. Fokus utama laporan ini termasuk pengukuhan pengurusan perpustakaan, pembangunan koleksi sumber ilmiah, pendigitalan bahan rujukan, serta peningkatan perkhidmatan untuk menyokong pengajaran, pembelajaran, dan penyelidikan di universiti. Selain itu, laporan ini juga menyoroti pelaksanaan program kolaborasi, peningkatan literasi maklumat, pengurusan rekod, dan penyelenggaraan arkib universiti. Komitmen terhadap pembangunan bakat staf dan inovasi dalam perkhidmatan turut ditekankan bagi memastikan perpustakaan terus relevan dalam mendukung agenda pendidikan UiTM. Laporan ini menjadi panduan penting untuk penambahbaikan perkhidmatan perpustakaan pada masa akan datang.