Kajiselidik terhadap tahap kejayaan pemborong binaan bumiputera di Kuala Lumpur / Shawal Mat - Mat, Shawal (Faculty of Business and Management, 1984)
Semenjak Dasar Ekonomi Baru dilancarkan awal tahun tujuh puluhan, Kerajaan negara ini telah banyak memberi galakan kepada kaum Bumiputera mengambil bahagian di dalam lapangan perniagaan dan perlndustrian. Sektor yang diteroka oleh kaum Bumiputera sekarang adalah di dalam sektor pembuatan, sektor industri berasaskan pertanian, sektor perlombongan, sektor pengangkutan dan lain-lain lagi. Salah satu sektor yang agak ramai kaum Bumiputera sedang bergiat ialah industri binaan. Lapangan ini pesat berkembang setelah dilancarkan Dasar Ekonomi Baru…