Kajian ruang tamu (lobby) di bangunan hotel. Kes kajian : Hotel Park Royal , Kuala Lumpur / Sairie Tarman - Tarman, Sairie (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 1990)
Skop kajian yang diutarakan di dalam disertasi ini hanyalah menumpukan kepada kajian terhadap ruang tamu (lobby) di bangunan hotel sahaja Perkara-perkara yang dibincangkan di dalam kajian ini adalah berhubung mengenai perancangan ruang tamu serta kesan yang diperolehi daripada ruang tersebut, Disamping itu juga contoh sebuah ruang tamu diambil untuk menjelaskan lagi segala penerangan yang telah dibuat, Kajian mengenai contoh ruang tamu diambil di bangunan Hotel Park Royal, Kuala lumpur..