Satu tinjauan potensi perniagaan medan selera / Rusli Shahadan and Nasri Ayob - Shahadan, Rusli; Ayob, Nasri (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 1989)
Medan selera merupakan salah satu aktiviti perniagaan yang membawa banyak peluang perniagaan terutamanya bagi peniaga-peniaga kecil bumiputra. Perkembangan aktiviti ini secara tidak langsung membantu perkembangan ekonomi bandar dan masyarakat bawahan, selaras dengan matlamat DEB untuk menyusun masyarakat dan membasmi kemiskinan. Namun pertumbuhan gerai-gerai yang bagaikan cendawan tumbuh di bandar-bandar akan membawa kesan sampingan yang buruk sekiranya tidak diawasi dan dirancang betul-betul.