Analisa sirkulasi dan rekabentuk ruangawam di Kompleks Dayabumi Kuala Lumpur / Rossinah Mahmood - Mahmood, Rossinah (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 1991)
Kompleks Dayabumi yang terletak di Jalan Sultan Hishamuddin telah dibuka dengan rasminya menjelang akhir tahun 1983.Kompleks ini terdiri daripada sebuah menara tiga pulub. enam tingkat, Pejabat Pos Besar dan Ibu Pejabat Pos, sembilan tingkat dan Blok Podium atau Citypoint, enam tingkat. Di sebelah selatan Kompleks ini ialah "Commuter Railway Station" dan "Concourse" serta Bangunan Letak Kereta empat tingkat. Di hujung sebelah utara pula ialah Bank Pertanian dan Bangunan JKR No 26 yang dihubungkan kepada Kompleks Dayabumi dengan Plaza Pejalan Kaki.