Pengurusan dan pemasaran ruang pejabat (kes kajian: Wisma MPSA, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan) / Rosniami Ismail - Ismail, Rosniami (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 1994)
Dalam menuju arah pembangunan yang lebih pesat, sektor perdagangan mula mengambil tempat dalam membenluk sebuah keadaan ekonomi yang lebih kukuh. Dari sini, perkembangan pembangunan hartanah telah membantu arah kemajuan ini dengan lebih berkesan. Ujudnya pembinaan bangunan yang lebih moden serta canggih membuka keperluan kepada satu sistem pengurusan serta pemasaran yang lebih teratur dan ststematik. Sejajar dengan keperluan inilah, penulis mengambil kesempatan untuk membuat kajian bagi menggariskan panduan-panduan asas dalam merangka suatu sistem pengurusan dan pemasaran bagi ruang pejabat untuk memastikan sesuatu objektif sesuatu pembangunan dapat dicapai selaras dan seiringan dengan kepesatan perkembangan pembinaan hartanah jenis ini.