Kajian keatas penerimaan perkhidmatan bas Syarikat Sri Jaya dalam memberi pengangkutan khas kepada kakitangan kerajaan di Wilayah Persekutuan / Ramli Sarmany , Azmil Idris and Arsof Mamat - Sarmany, Ramli; Idris, Azmil; Mamat, Arsof (Faculty of Business and Management, 1984)
Memandangkan masalah pengangkutan kepada kakitangan kerajaan adalah salah satu isu penting yang mesti diselesaikan atau sekurang-kurangnya diatasi demi meningkat produktiviti dan mutu kerja maka adaiah dirasai perlu ianya dikaji dan seterusnya memberi pandangan-pandangan demi kebaikan bersama. Walaupun ianya menjadi masalah kepada kakitangan kerajaan dengan perkenalan kepada sistem kad perakam waktu namun ianya tnenjadi tanggungjawab bersama kepada semua penduduk Malaysia amnya dan penduduk kawasan bandar khasnya. Kerajaan bagi pihak kakitangan telah meletakkan tanggungjawab ini kepada Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Tenaga Manusia (MAMPU) di Jabatan Perdana Menteri untuk mencari dan membaiki masalah yang ada sekarang. Sebagai menyahut seruan kerajaan dan menjalankan tugas yang telah dipertanggungjawabkan maka pihak MAMPU telah sedaya upaya cuba menyelesaikan masalah dan membuat perundingan dengan beberapa Syarikat Bas di Kuala Lumpur untuk memperkenalkan perkhidmatan khas secara terus kepada. kakitangan kerajaan.