Penambakan tanah untuk projek perumahan di pinggir Bandar hilir / Rahim Hitam - Hitam, Rahim (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 1988)
Pembangunan merupakan satu perkara yang penting di dalam meningkatkan taraf ekonomi negara terutamanya di dalam dunia ketiga ini. Pihak kerajaan sentiasa menggalakan bidang pembangunan untuk meninggikan taraf kehidupan rakyat. Disebabkan kekurangan tanah untuk projek pembangunan maka kerajaan negeri Melaka telah mengambil beberapa langkah tetentu seperti penambakan tanah di kawasan pinggir pantai. Ini adalah kerana bertujuan untuk meluaskan lagi kawasan pembangunan disamping dapat memodenkan lagi bangunan-bangunan yang ada sebelumnya.