Krisis hutang: satu pengajaran kepada pentadbiran awam masa kini / Norhayati Mohd Salleh - Mohd Salleh, Norhayati (Universiti Teknologi Mara (Melaka), 1996)
Hutang adalah satu fenomena yang bersifat global kerana ia berlaku di mana-mana saja di dunia ini dalam berbagai-bagai bentuk, jumlah, keadaan dan peringkat. Di peringkat negara, pengurusan hutang yang tidak cekap boleh menimbulkan masalah atau krisis kepada pemerintah, rakyat dan juga pihak pemiutang. Artikel ini cuba membincangkan soal krisis hutang khasnya dari segi sebab, akibat dan cara penyelesaian serta implikasinya. Dengan itu pentadbir-pentadbir awam khasnya bdkal-bakal pentadbir dan Iainlain pihak boleh mengambil iktibar daripadanya bagi kebaikan bersama.