Laporan akhir projek penyelidikan mengenai pengedaran dan pembacaan majalah-majalah keluaran Dewan Bahasa Dan Pustaka (DBP) / Mohd Hamdan Adnan ... [et al.] - Adnan, Mohd Hamdan; Sankaran, Ramanathan; Ahmad, Roslena; Mohamed, Ahmad Kamil (Institute of Research, Development and Commercialization , Universiti Teknologi MARA, 1988)
Laporan akhir ini merupakan cantuman kedua-dua deraf laporan akhir projek tersebut, iaitu Laporan Bahagian Pertama yang tertumpu kepada aspek pengedaran majalah-majalah DBP, yang disiapkan pada awal bulan Oktober, 1987 . Laporan ini , yang mengandungi 145 halaman, telahpun diserahkan kepada pihak DBP pada awal tahun 1988. Laporan Bahagian Kedua, yang tertumpu kepada aspek pembacaan majalah-majalah DBP, telah disiapkan pada 20hb Februari 1988. Laporan ini yang mengandungi 130 mukasurat telah diterima secara dasarnya oleh pihak DBP dalam suatu mesyuarat pada awal bulan Jun 1988.