Sistemedec Sdn Bhd / Khairul Anuar Ahmad... [et al.] - Ahmad, Khairul Anuar; Ahmad Zabidi, Asmawi; Omar, Hazlina; Rosli, Rose Idayu; Abd Rahim, Elmi (1999)
Sistemedec Sdn Bhd ditubuhkan bagi menjalankan aktiviti pengeluaran ubat batuk berbentuk tablet yang berperisa oren, anggur, strawberi kepada pengedar-pengedar. Perniagaan ini beroperasi di kawasan perindustrian Bandar Amanjaya di Daerah Kuala Muda. Kawasan ini dipilih kerana ia akan menjadi segitiga pertumbuhan ekonomi yang merangkumi negeri Kedah, Perlis dan Pulau Pinang. Operasi perniagaan ini bermula pada 1 Januari 2005. Kilang ini ditubuhkan bagi menyahut seruan kerajaan dalam Industri Kecil dan Sederhana (IKS) dan ianya dapat meningkatkan lagi penglibatan bumiputra selaras dengan hasrat kerajaan dalam menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara industri. Ia juga dapat meningkatkan mutu dan kualiti dalam bidang farmasi di Malaysia.