Shop-In Enterprise / Afifuddin Abdullah Sani... [et al.] - Abdullah Sani, Afifuddin; Mohd Nor, Norafsah; Mohamed Noor, Nurul Aida; Mohamad Tajuddin, Syahrul Aidil; Wan Kamarulzaman, Wan Zuriate (1999)
Shop-In Enterprise telah ditubuhkan atas persetujuan lima rakan kongsi dengan sumbangan modal oleh setiap rakan kongsi. Bentuk perniagaan ini menjalankan operasi penjualan barang-barang yang mempunyai beraneka pilihan barang-barang keperluan harian. Bentuk perniagaan ini dipilih kerana ia mempunyai potensi untuk dimajukan kerana ia mempunyai permintaan dan skop pasaran yang terjamin. Tambahan pula, bentuk perniagaan runcit berbentuk pasaraya mini yang berkonsepkan 24jam di kawasan utara masih tidak mencukupi. Perniagaan ini bertempat di kawasan Mergong adalah lokasi yang strategik memandangkan pembangunan yang pesat sedang dijalankan oleh kerajaan negeri tersebut.